Fedt er dannet af adipocytter, adipocyt er en celle af fedtvæv, som har til opgave at syntetisere, lagre og frigive fedt. Fedt kan differentieres efter deres funktion:

Men kort sagt, hvad er fedtceller til?

De er til energi reserve - kan frigøre en stor mængde kalorier mere end sukkerarter
De er til mekanisk beskyttelse af visse organer - hjerte, lever, nyrer, milt, hjerne og rygmarv.
De isolerende lag fra et termisk synspunkt - de subkutane deponeringsfedt udfører den vigtige funktion af varmeisolering, især fra kulden

Når indtaget fedt er opdelt i fedtsyrer og glycerin, hvis de ikke anvendes, deponeres de i fedtceller og danner det, vi kalder fedt. Fedtsyrerne er opdelt i mættet og umættet, sidstnævnte er dem, som vores krop ikke kan syntetisere, og det skal derfor nødvendigvis indføres med mad og findes i olivenolie, majs, soja og torskeleverolie. Nyttig til beskyttelse af arterier og essentielle at transportere vitaminer (A, D, E, K, F).

Når du taber, taber fedtceller en vis mængde fedt, hvilket reducerer deres volumen. Desværre kan antallet af fedtceller imidlertid ikke reduceres. Dette forklarer hvorfor, suspenderet kosten, det meste af det tabte fedt er genvundet på kort sigt og dermed har man yoyoeffekten.

Det er ikke altid så slemt, som det lyder
Men døm ikke for hårdt. Der er omstændigheder i livet, når nogle ekstra kropsfedt kan også være gavnligt.

Funktioner af kropsfedt

Kropsfedt tjener som energilagring, polstring mod mekaniske stød, belægning mod varmetab, som et byggemateriale til væv og organer og som et middel til nogle vitaminer og andre vigtige metaboliske komponenter, for blot at nævne nogle få.

Fedt som energibesparelse

Mangel på mad har været en konstant trussel i løbet af den menneskelige udvikling. Uden fedt som en kraftig energibesparelse ville menneskeheden være død ud før stenalderen. Derfor er vores krop gearet til at akkumulere så meget fedt som muligt, noget som modarbejder os som mennesker nu.
Mængden af ??mad er et nyt fænomen i menneskehedens historie; den har kun eksisteret i omkring et århundrede og kun i nogle dele af verden.  Men i denne overflod af mad virker vores nødmekanisme for effektivt, og akkumulerer meget mere fedt, end vi nogensinde vil have brug for. Så vores fremskridt er sket så hurtigt, at vores krop ikke har haft tid nok til at omstille sig.

Kritiske perioder i menneskelivet

En god energiforsyning/fedtdepot er særlig vigtig i tidlig barndom, i perioder med sygdom eller funktionsfejl i fordøjelsessystemet og i alderdommen.

Barndom

Fedt hos børn er en forsikring mod forbigående energi mangler, der kan sætte vækst i fare. Under væksten reduceres fedtet gradvist til minimumsniveau i tidlig voksenalder.

Sygdom

I tider med sygdom synes overskydende kropsfedt at være gavnligt. Det såkaldte fedmeparadox er blevet fundet i adskillige medicinske studier. For eksempel er patienter, der lider af hjertesygdom, mere tilbøjelige til at overleve, hvis de er overvægtige snarere end tynde, selvom fedme er en velkendt risikofaktor for disse sygdomme.

Alderdom

Under alderdommen gennemgår alle vigtige funktioner en gradvis tilbagegang. Energiforsyningen er mindre effektiv; Derfor har mangel på energi alvorligere konsekvenser end i tidligere perioder i livet. For at kompensere for denne proces er der i overgangen fra voksenalderen til alderen et skift fra muskelmasse til fedtmasse. De mindre muskler forbruger mindre energi, mens større fedtaflejringer akkumulerer mere energi end i nødstilfælde.